Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 62 of maak een afspraak
Menu
Contact

Wintersport

50 Beach Locaties
Volledige Ontzorging
70 City Bestemmingen

Direct zoeken

Reisgezelschap

Accommodatiestijl

Thema's
Prijsklasse hotel per nacht

Goede reisperiode

Reisperiode

Direct zoeken

Alle bestemmingen:

Wintersport

Wintersport met een twist 
Het fenomeen dat mensen zich op innovatieve wijze voortbewegen op met sneeuw bedekte bergen gaat tot maar liefst 7000 jaar terug. Destijds waren het nomadische volkeren - in gebieden die wij vandaag de dag kennen als Noorwegen en Zweden - die latten onder hun voeten bonden om zich praktischer en sneller door de sneeuw te bewegen. ‘De lange latten onderbinden’ is nog altijd een gevleugelde uitspraak onder wintersporters. 

Tot de 19e eeuw had skiën voornamelijk een praktisch nut, waarna het langzaam maar zeker ook steeds vaker een recreatieve bezigheid werd. Halverwege de twintigste eeuw nam de populariteit van wintersport enorm toe, mede doordat reizen en op vakantie gaan voor steeds meer mensen mogelijk werd. Tegenwoordig is wintersport voor veel Nederlanders een traditie waarbij minimaal eens per jaar de pistes van met name Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland worden opgezocht. Maar buiten deze ‘traditionele’ wintersportlanden dienen nieuwe bestemmingen zich aan. Japan, Canada en de VS herbergen bijvoorbeeld een keur aan exclusieve gebieden waar de met verse sneeuw bedekte bergen het maagdelijk witte toneel vormen van hemelse wintersportervaringen. Gerenommeerde plaatsen als Aspen en Whistler zullen u bekend in de orden klinken, maar hoorde u al eens van Saratoga of Niseko? 

ExperienceHolidays presenteert een uitgebalanceerd wintersport aanbod met een aangename balans tussen gevestigde orde en nieuwe pareltjes. En zoals u van ons gewend bent, verblijft u louter in de meest vooraanstaande resorts, accommodaties of chalets en verrijken we uw wintersport graag met verrassende extra’s en bijzondere activiteiten. 

Arrangementen

FamilyFocus

Bekijk alles

BeachBreaks

Bekijk alles

CouplesOnly

Bekijk alles

CityTrips

Bekijk alles