Wij helpen u graag op weg!
Bel 073 - 548 20 62 of maak een afspraak
Menu
Contact

Krakau

50 Beach Locaties
Volledige Ontzorging
70 City Bestemmingen

Direct zoeken

Alle bestemmingen:

Beach Breaks en City Trips

Reisgezelschap

Accommodatiestijl

Thema's
Prijsklasse hotel per nacht

Goede reisperiode

Reisperiode

Direct zoeken

Alle bestemmingen:

Krakau

De Poolse stad Krakau heeft de bewogen geschiedenis wonderlijk goed doorstaan. De van oorsprong 13e-eeuwse handelsstad is een lust voor het oog met het grootste marktplein van Europa en vele historische huizen, paleizen en kerken. De Wawelburcht op de gelijknamige heuvel is een hoogtepunt. Krakau is mede dankzij de historie een cuturele hotspot met veel musea en monumenten, waar ook hippe winkels te vinden zijn. Krakau is tegenwoordig een studentenstad, wat veel levendigheid met zich meebrengt in de cafés, kelderbars en kroegjes. In de middeleeuwse wijk Kazimierz staan oude synagogen en de gotische kathedraal, tevens begraafplaats van de koninklijke Poolse staatshoofden. De oude joodse wijk is tegenwoordig een creatief centrum met boetiekjes, street art en food trucks.
Zeer aangrijpend is een bezoek aan het nabijgelegen Auschwitz-Birkenau. Deze gitzwarte bladzijde uit het verleden staat symbool voor de wreedheden ten tijde van de Holocaust in het Derde Rijk.

Bijzonder
Breng een bezoek aan de oude fabriek van Oscar Schindler, bekend van de film Schindler’s list. De fabriek is deels als filmset gebruikt bij de opnames en nu een museum, waarbij o.a. het kantoor van Oscar Schindler in ongeschonden staat te zien is.

Arrangementen

FamilyFocus

Bekijk alles

BeachBreaks

Bekijk alles

CouplesOnly

Bekijk alles

CityTrips

Bekijk alles